Omgeving

Stevensweert is een vestingstadje welk stamt uit de Spaanse tijd. Het dorpje, gelegen op een eiland in de Maas, is met zijn historische vesting, het Jan van Steffeswertplein met vele monumentale panden, het kanon en de vestingwerken een toeristische trekpleister.

Het dorp bezit zowel een katholieke als een protestantse kerk welke een lust voor het liefhebbende oog zijn. In het streekmuseum, gelegen aan het prachtige dorpsplein, leert u in een mum van tijd alle bijzonderheden rond de geschiedenis van het dorp kennen. De mogelijkheid bestaat om onder leiding van een gids een historische wandeltocht door Stevensweert te maken.

Ligt uw interesse niet in de culturele achtergrond van het dorp, dan trekt u wellicht de natuur in. Het dorp ligt te midden van enkele natuurgebieden met prachtige wandel- en fietsroutes. De directe omgeving biedt volop mogelijkheden voor de watersportliefhebber. De Maasplassen staan bekend om de vele recreatieve mogelijkheden. U vindt ons te midden van dit alles aan de rand van het dorp bij de jachthaven.  

Ons adres:
In 't Broek 1
6107 BG Stevensweert
Telefoon: 0475 55 12 92
info@intbrookx.nl